NEDEN ÇİZGİ FİLM VE ANİMASYON BÖLÜMÜ

Çizgi Film ve Animasyon Mezunu Olduğumda Neler Yapabilirim?

• Kendi dünyamı oluşturabilir ve bu dünyayı herkesle paylaşabilirim.
  • Kendi dünyamda düşlediğim karakterleri bir film haline getirebilirim.
  • Profesyonel bir çizer olabilirim.
  • Çocukların dünyasını keşfedebilir ve onları aydınlatabilirim. Onlara yepyeni dünyalar sunabilir ve bunu yaparken çok eğlenebilirim.
  • Almış olduğum ciddi bilgisayar eğitimi ile sayısız animasyonlar yapabilirim.
  • Profesyonel bir çizer olarak çeşitli animasyon stüdyolarında ve atölyelerinde çalışabilirim.
  • Bilgisayar kullanan bir animasyon sanatçısı olarak birçok yurtdışındaki kuruluşta çalışabilirim.
  • Bu kuruluşlar reklam  ajansları, film ve yapım şirketleri olabilir ve aldığım eğitimle buralarda rahatlıkla iş  bulabilirim.
  • Bir sanatçı olarak kendi çalışmalarımı  gerçekleştirebilir ve tüm dünyaya sunabilirim.
  • Kendimi keşfedebilir  ve daha sonra bütün dünyaya ispat edebilirim.
  • Bağımsız bir sanatçı olarak çalışabilir  çalışmalarımı çeşitli festivaller ve organizasyonlarda sergileyebilirim.
  • Eğer işimde yeterince profesyonel olabilirsem eğitimci ya da akademisyen de olabilirim.
  • Bir akademisyen olarak Animasyon sanatının Türkiye’deki gelşmesine katkıda bulunabilir ve yurtdışındaki gelişmelerin de bir parçası olabilirim.

Erasmus Programı Dahilinde Anlaşmalı Olduğumuz Okullar

Polytechnic Institute of Leiria

Leiria, Portekiz

* Seçmeli yabancı dil derslerinin yanı sıra bölümümüzün eğitim dili TÜRKÇE’dir.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Yetenek Sınavı

• Ögrenci kabulü Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafından içeriği belirlenen, uygulanan  ve değerlendirilmesi yapılan Özel Yetenek Sınavı ile gerçekleşir.
  • Söz konusu yıl için belirlenen taban başarı puanını alan ve bunu belgeleyen öğrenciler başvuru sürecinin başlaması ile Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Özel Yetenek Sınavlarına başvurma ve Aday ögrenci olarak sınava girme hakkını kazanırlar.
  • Sınav sonucunda Bölümce öngörülen Teknik ve Sanatsal yeterliliklere sahip olan ögrenciler Bölüme kayıt yaptırmaya hak kazanırlar.
  • Özel Yetenek Sınavı; Animasyona Özgü Çizim ve Yazım Sınavı ile Sözlü Görüşmede Dosya Sunumu olmak üzere iki aşamadan oluşur.
  • Sınavda aday öğrencilerin Görsel Hikaye Anlatımı, Karakter Tasarımı ve Hareket Olgusuna yönelik kişisel ifade, problem çözme ve çizgisel sunum yeterlilikleri ile animasyonun genel prensiplerini  içeren sorularla öğrencilerin yeterlilikleri irdelenir.
  • Dosya Sunumunda ise aday öğrencilerin yapmış oldukları çalışmalar arasından seçtikleri en fazla 20 adet çalışmadan oluşan dosyalarını sunmaları, sözlü olarak neden bu bölümü seçtiklerine ve beklentilerine yönelik kişisel düşünce ve yorumlarını ifade etmeleri beklenir.
  • Dosya aday öğrencilerin kişisel ifade ve Görsel Hikaye Anlatımı yeterliliklerini simgeleyen her türlü çalışmadan oluşabilir. Örnek: Model ve obje çizimleri, illüstrasyonlar, karikatürler, çizgi roman çalışmaları, animasyonlar, film çalışmaları, fotoğraflar, heykel çalışmaları, modellemeler ve dijital çalışmalar gibi.

Bölümümüzün ÇİFT ANADAL (ÇAP), YANDAL (YAP) Programları ve    BÖLÜMLER ARASI YATAY GEÇİŞ (BAYG) Olanakları

Akademik Kadromuz : http://gsf.maltepe.edu.tr/fakulte/akademikkadro