"LODOS'UN GETİRDİKLERİ" İSMAİL KAYA KİŞİSEL RESİM SERGİSİ

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Sanat Galerisi yeni bir kişisel sergiye ev sahipliği yapıyor. Ressam, çocuk kitapları yazarı ve çizeri İsmail Kaya’nın Kişisel resim sergisi 11 Mayıs Cuma günü Saat:14.00 de açılacak. “Lodosun Getirdikleri” temalı sergide sanatçı Lodos fırtınasının ardından kumsala yayılmış nesnelerin dokusal izlerini takip ederek ipek yolundan, dünyanın öbür ucuna ulaşmayı düşler. İç dünyamıza yapılan bir yolculuktur bu aslında. Lodosun alt –üst eden gücünün içimizde uyandırdığı imgesel dünyaya yapılan bir yolculuk…

Prof İsmail Kaya İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Bölümü’nde öğretim üyesi, 1981 yılında Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Grafik Bölümü’nü bitirdi. 1985 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Anasanat Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde başladığı Sanatta Yeterlik Eğitimini, 1989 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı.

1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1988-89 yılları arasında Hollanda’da Hertogen Bosch Kraliyet Akademisinde Sanatta Yeterlik Tez çalışmalarını yürüttü. Bu kapsamda yazıp resimlediği “Sadece Mor Rengi Seven Kral” adlı resimli çocuk kitabı, 1991 yılında Hollanda’da Aldus Yayınevi tarafından üç dilde yayımlandı. “Sadece Mor Rengi Seven Kral”, “1999 Yunus Emre Hoşgörü Yılı” nedeniyle yapılan ve 40 kitaptan oluşan uluslararası bir seçmede Hollanda’yı temsil eden iki kitaptan birisi oldu.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünde 1991 yılında Doçent, 1997 yılında Profesör oldu. 1996-2003 yılları arasında Grafik Bölümü Başkanı olarak görev yaptı. Dört Resimli Çocuk Kitabı yayımlandı. Bu alanda ikisi Japonya’da olmak üzere üç uluslararası ödül, İki yurt içi sanat ödülü aldı.  2002 yılında Goethe Enstitüsü’nden ve 2003 yılında da Münih Uluslararası Çocuk Kütüphanesinden burslar aldı. On iki kişisel resim sergisi açtı. Çok sayıda ulusal ve uluslararası karma sergiye katıldı.

2006-2009 yılları arasında Doğuş Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. 2009 yılında Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Bölümü öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. 2010-11 yıllarında Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili olarak çalıştı. Halen aynı yerde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Karışık teknikte yapılmış tuvallerden ve baskılardan oluşan sergi 11- 30 Mayıs 2018 tarihleri arasında Maltepe Üniversitesi’nin Marmara Eğitim Köyü Yerleşkesinde, Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde izlenebilir.