ÇİZGİ FİLM ve ANİMASYON BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİMİZ " NOKSAN " 'I İKSV - İSTANBUL TASARIM BİENALİ İÇİN ÜRETTİ

İstanbul Tasarım Bienali Akademi Programı kapsamında Kusurluluk temasını işleyen Noksan isimli Stop Motion Animasyon ve Dijital Animasyon tekniklerinin ortak kullanıldığı kısa Animasyon Filmi çalışması Çizgi Film ve Animasyon Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Ayşe EFE, Zeynep AKTAŞ, Tahsin KASAP ve Hasan Tuntaş’ın oluşturduğu ekip tarafından yürütülmektedir.

Animasyon Film yapımı sürecinin fikir aşamasından başlayarak hangi tasarım ve üretim süreçlerinden geçilerek izleyiciye ulaştırıldığını yansıtan Sergi ve Sunumların Bölüm Atölyelerinde yapılması ve yürütülmesi planlanmaktadır.

Filmin tasarım ve üretim materyallerinden oluşan Sergi 11 Ekim ve 12 Kasım tarihleri arasında Çizgi Film ve Animasyon Bölümü I Numaralı Atölyesinde Akademi Programını takip eden katılımcıların ilgilerine sunulacaktır.  Sergi içeriği Filmin Ön-yapım ve Yapım sürecine yönelik Karakter Tasarımı Çalışmaları, Storyboardlar,  Animatik çekimleri, Mekân olarak tasarlanan ve üretilen karton evler, hikayenin üzerlerinden anlatılacağı karakterler için hazırlanmış olan hamur karakterler ve diğer yardımcı unsurlardan oluşacaktır.

8 Kasım 2012 tarihinde Ayşe EFE, Zeynep AKTAŞ, Tahsin KASAP ve Hasan Tuntaş’ın gerçekleştirecekleri Sunumlar ile Kusurluluk temasını işleyen Noksan isimli kısa Animasyon Filminin tasarım güncesi anlatılacak, Film Yapım ve Üretim sürecinde edinilen bilgi ve tecrübeler izleyicilere aktarılacaktır. Animasyon Film Tasarımı ve Üretimi aşamaları olan karakter tasarımı, storyboard tasarımı, mekân tasarımı ve ses tasarımına yönelik öneri ve değerlendirmeler ile üretilmiş olan Film çalışmaları izleyicilerin beğenilerine sunulacaktır.

Tüm ilgilenenleri bekliyoruz!

HAZIRLAYANLAR:  Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü 4. Sınıf Öğrencileri Ayşe EFE, Zeynep AKTAŞ, Tahsin KASAP, Hasan Tuntaş

Tarih: 8 Kasım 2012 Perşembe

Yer: Çizgi Film ve Animasyon Atölyesi B Blok 510 - Güzel Sanatlar  Binası